English / Deutsch / Slovensko

Po opravljeni podiplomski stopnji dirigentske šole pri ZSG je zaklučil še podiplomski študij iz dirigiranja na Akademiji za glasbo v Maastrichtu (Conservatorium Maastricht) pri prof. Janu Cobru, pri katerem je leta 2013 deloval tudi kot asistent dirigent v Evropskem pihalnem orkestru (European Union Youth Wind Orchestra) v Luksemburgu in Univerzitetnem orkestru Maastricht-Tilburg. Dirigiral je Luksemburškemu orkestru (Musique militaire grand-ducale), orkestru Slovenske vojske, Policijskemu pihalnemu orkestru in orkestru Hrvaške vojske. Močan vtis je nanj naredilo sodelovanje s Pihalnim orkestrom iz Eijsdna (Koninklijke Harmonie Saint Cécile Eijsden) in Pihalnim orkestrom Simon Bolivar (Simon Bolivar Symphonic Band).

V sezoni 2016/17 je dirigiral simfoničnemu orkestru JSO iz Austrije. Od leta 2019 je umetniški vodja The Lions Chamber Orchestra.

Je dirigent Pihalnega orkestra Železarjev Ravne in Pihalnega orkestra Loibach (Jauntaler Trachtenkapelle Loibach). Do leta 2017 je vodil Pihalni orkester Villach (EMV Stadskapelle Villach). Prijel je nagrade na državnih tekmovanjih in mednarodnem tekmovanju Flicorno D´Oro – Riva del Garda (Italija). Kot član Pihalnega orkestra Železarjev Ravne je večkrat nastopil na WMC Kerkrade, v letu 2001 tudi kot solist.


Rojen 1977 v Mariboru, se je klarinet začel učiti pri očetu, ter kasneje z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjeval se je pri prof. Kalmenu Oppermanu v New Yorku.
Na povabilo L´Academie musicale de Villecroze (Francija) je sodeloval s Paul Meyerjem in Michel Portalom. Udeležil se je mojstrskih tečajev, ki so jih vodili Richard Stoltzman, Antony Pay, Alois Brandhofer, Martin Spangenberg in Jacques Di Donato. 

Clavimerata

Clavimerata

Kot komorni glasbenik deluje v Clavimerati, s katero je prejel študentsko Prešernovo nagrado, ter izdal štiri zgoščenke.

Igral je v orkestru Opere SNG Maribor in orkestru Mariborske filharmonije. Bil je član Evropskega opernega orkestra (European Opera Orchestra), Mediteranskega mladinskega orkestra (Orchestre des Jeunes de la Méditeranée), Simfoničnega mladinskega orkestra iz Švice (Orchestre Symphonique des Jeunes de Suisse) in Evropskega mladinskega orkestra (L´Orchestre Européen des Jeunesses Musicales)

Je dobitnik nagrad na domačih in tujih tekmovanjih. Kot solist in član različnih ansamblov je nastopal na slovenskih odrih in gostoval po Evropi, Bližnjem vzhodu, Severni Afriki in Severni Ameriki in sodeloval z Richardom Tognettijem, Radovanom Vladkovičem, Elmarjem Schmidom, Dimitrijem Slobodenioukom, Ernstom Kovacicem...


con.wind

con.wind

Na tej strani lahko najdete njegove priredbe, ki se redno pojavljajo na koncertnih odrih.
Pihalni orkester (con.wind)
Njegov slog pirejanja skladb za pihalni orkester odlikuje uporaba raznolikosti zvočnih barv širokega instrumentalnega korpusa.
Komorne zasedbe (con.chamber) Večina skladb je prirejena za Clavimerato.


Vrsto let je bil umetniški vodja Glasbenega poletja v Mariboru in sodeloval pri organizaciji koncertov Poletja v Stari Ljubljani ter Imaga Sloveniae. Od leta 2011 je član strokovne komisije pri Zvezi slovenskih godb.

Z ženo Tatjana sta v Libučah pri Pliberku odprla Atelje umetnosti Kovacic, kjer so koncerti, razstave, predstavitve knjig in mojstrski tečaji za mlade umetnike. 

2.jpg